Mooi Zeist

Partners

Bij een grootschalig project als Mooi Zeist zijn de juiste expertise en een goede samenwerking met betrouwbare partijen essentieel. Wij zetten onze meest belangrijke partners voor je op een rijtje.

Friso Woudstra Architecten BNA
Gerenommeerd architect Friso Woudstra richt zich op de architectuur van Mooi Zeist. Hij specialiseert zich in classicistische bouw en landgoederen. Hierbij gaan respect voor historie en natuur hand in hand met schoonheid en kwaliteit. Friso Woudstra heeft zowel nieuwbouw als restauratie en woningen als utiliteitsbouw op zijn naam staan. Inspiratie wordt voornamelijk gehaald uit nostalgische panden met een klassieke uitstraling, landhuizen en schitterende patriciërswoningen in oude stads- en dorpscentra. Detaillering, materiaalgebruik, indeling en gebruikte kleuren zijn daarbij authentiek.
Door deze combinatie van elementen is Friso Woudstra Architecten het perfecte bureau voor een project als Mooi Zeist, waar authenticiteit en klassieke schoonheid punten van belang zijn. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van Friso Woudstra.

SB4
De landschapsarchitecten en specialisten groen erfgoed van bureau SB4 zorgen voor het op juiste waarde schatten van de terreinen en hun verschillende onderdelen. Vervolgens ontwerpen zij een aangename, duurzame en beheerbare terreininrichting voor de drie vroegere buitenplaatsen.
SB4 gebruikt daarbij haar jarenlange ervaring met het waarderen, beheren, conserveren en restaureren van landgoederen en buitenplaatsen, maar zal tegelijkertijd ook hedendaagse wensen integreren en terdege rekening houden met toekomstig beheer.
Binnen de Stichtse Lustwarande heeft SB4 afgelopen jaren al meerdere vergelijkbare projecten uitgevoerd en zij wordt door de gemeente Zeist gewaardeerd vanwege hun zorgvuldige aanpak.

Res nova Monumenten
Res nova Monumenten doet onderzoek naar de monumentale panden van Mooi Zeist. Zij zorgen voor volledige inzicht in de cultuur- en bouwhistorische waarden en kwaliteiten van Veldheim, Peronnik en Stenia. Aan hen de belangrijke taak om een juiste samenhang te vinden tussen het behoud van de authentieke karakteristiek en de gemakken en behoeften van vandaag de dag. Daarnaast werken zij gedurende het project nauw samen met Friso Woudstra om tot passende ontwerpen te komen.

Gemeente Zeist
De gemeente Zeist heeft vanzelfsprekend grote belangen bij een project als deze, en is daarom in nauw contact met Mooi Zeist. Een goede samenwerking tussen de gemeente en Mooi Zeist is essentieel voor het succesvol neerzetten van het project. Het bestemmingsplan en een positieve impact op de buurt zijn hierbij gesprekspunten van belang.

Buurtcommissie
De wijken rondom Veldheim, Stenia en Peronnik hebben allen een aantal vertegenwoordigers die samen de buurtcommissie vormen. Zij zullen als woordvoerders optreden en in nauw contact blijven met de directie van Mooi Zeist om wensen, klachten en andere zaken die van belang zijn te bespreken.

Als buurtbewoner ben ook jij één van onze partners. Neem contact op en laat jouw stem horen!